LED paneler / lyspaneler gir en god grunnbelysning både privat og på arbeidsplassen. Her på siden har vi samlet et utvalg av LED paneler til forskjellige formål. Her finner du løsninger til hjemmet og næringsliv av høy lyskvalitet så du ikke trenger å gå på kompromiss med belysningen der hvor du oppholder deg! Nederst på siden kan du lese mer om LED paneler og om hva godt arbeidslys egentlig er.
Hvorfor velge belysning med LED paneler i taket?
Det er mange gode grunner til å velge LED paneler som din løsning for belysning. Ikke bare er det en god beslutning for miljøet, siden LED er en bærekraftig form for belysning, LED paneler virkelig gode til å opplyse et rom. De fremhever nemlig lokalets arkitektoniske uttrykk, som et takvindu ville gjort. Med LED paneler får du altså omgivelsene til å fremstå flottere, samtidig som det gis et behagelig opplyst rom fra en lampe som ikke kaster noen skarpe og stygge skygger - noe som ellers kan være vanskelig å unngå med andre vanlige lamper.
LED lyspaneler i taket er en flott og diskret løsning for et kontor som ønsker et miljø som ikke forstyrrer øynene med distraherende lys som blender. Siden LED paneler er en veldig nøytral løsning gir de suveren mulighet for å skape et sunt og godt inneklima da de med riktig antall opplyser rommet fullt ut slik at det ikke er noen mørke hjørner å finne.
Belysning er verdt å forholde seg til når det gjelder kontorer og andre arbeidsplasser, da det påvirker vår trivsel i stor grad. Med LED paneler får du altså den sannsynligvis beste grunnbelysningen som noensinne er oppfunnet, og velger du mikroprismatisk vil det til og med gi en rolig belysning som er behagelig å oppholde seg i; på kontorer, i butikker, showrom, større gangarealer og institusjoner.
LED lyspaneler gir godt arbeidslys
Godt arbeidslys er lys som gjør det lettere for medarbeideren å se samt utføre sine oppgaver. I tillegg er det viktig at belysningen på f.eks. kontoret skaper et behagelig miljø, som er stimulerende for selve arbeidet som skal utføres. LED takpaneler er fleksible og er laget for god arbeidsbelysning og kan tilpasses med
- mengden av lys i rommet (lumen)
- optikk (mikroprismatisk og opal)
- UGR(blendingsgraden)
- fargetemperaturen på lyset
- dagslysstyring i lokalet
For å oppnå den mest optimale arbeidsbelysningen må det altså sikres en god grunnbelysning som resulterer i en både effektiv og behagelig arbeidsflyt med glade og produktive medarbeidere.
Hva er forskjellen på mikroprismatisk optikk og opal optikk?
Når det gjelder belysning på arbeidsplassen kan det simpelthen ikke svare seg å gå på kompromiss med kvaliteten. Bl.a. blendingsmengden har en påvirkning på både effektivitet og velvære som man ikke bør undervurdere. Sitter du 8 timer hver dag i generende og blendende lys kan det ha konsekvenser som hodepine, ubehag, mindre produktivitet, dårlig konsentrasjon på arbeidsområdet osv. - det er det ingen grunn til å by hverken seg selv eller sine medarbeidere.
Det er dessuten også noe som kan gi eventuelle kunder en dårlig opplevelse, hvis det f.eks. er blendende lys i møterommet osv.
For å oppnå det beste resultatet for din situasjon er det en veldig god idé å se på hvorvidt LED panelene skal være i mikroprismatisk optikk eller opal optikk. Det spiller nemlig en viktig rolle, og her vil vi forklare hva de hver for seg kan.
LED panel med opal optikk
Skaper myk og jevn belysning - En rimelig mulighet for å skape en flott grunnbelysning. Det kan være en god løsning steder som garasjer og verksteder samt inngangspartier, gangarealer og foajéer. Dens overflate er blank, og LED paneler i opal optikk har en UGR over 19 - Så er du ute etter belysning til kontor eller lignende, vil vi derfor henvise til mikroprismatisk optikk.
LED panel med mikroprismatisk optik
Er ideell til arbeidsstasjoner hvor det er behov for blendingsfri belysning - LED paneler med mikroprismatisk optikk kan med fordel brukes til belysningsoppgaver på f.eks. kontorer eller kantiner, skoler, konferanserom og generelt steder hvor det foregår skjermarbeid. Faktisk er det et lovkrav at LED paneler på kontorer mm. har en UGR under 19. Det sikrer du deg å overholde ved å velge den mikroprismatiske optikken, som nemlig har en UGR på ≤19. Den er som nevnt blendingsfri og gir også minimalt gjenskinn i bl.a. dataskjermer.
LED-paneler og UGR
Et viktig aspekt når du skal til å anskaffe deg LED-paneler er blendingsgraden. Kanskje du i forbindelse med din søken har støtt på forkortelsen UGR. UGR står for ‘Unified Glare Rating’, som kan oversettes til ‘samlet grad av blending’ og er et tall som angir mengden/graden av blending fra den gjeldende lyskilden. Her ser du de forskjellige gradene:
UGR 13: Fremragende blendingskontroll
UGR 16: Utmerket blendingskontroll
UGR 19: Tilstrekkelig blendingskontroll (anbefalt til kontormiljøer)
UGR 21: Svak blendingskontroll
Hvis UGR tallet er over 19, begynner det å kunne oppleves som generende og blendende, hvor alt under 19 betegnes som blendingsfritt og dermed velegnet til kontormiljøer og andre lignende arbeidsstasjoner.
Ønsker du en lysberegning til ditt nye prosjekt? Så skriv inn til [email protected]. Vi er alltid klare til å hjelpe deg!
FAQ til LED paneler
- Hvilken type tak kan jeg installere et LED-panel i?
Et LED-panel kan bygges inn i nedhengte tak. F.eks. rockfon. De kan også bygges inn i troldtekt. Du kan også bruke påbygningsrammer, og så kan panelene påbygges alle tak. Til slutt kan du også senke LED paneler i wire.
- Hvor mange LED-paneler skal jeg bruke pr. m2?
Som en tommelfingerregel kan man ta utgangspunkt i et LED-panel pr. 8 m2.
Se alle produkter i kategorien Belysning